Gellak

Gellak is helemaal van nu. Maar wat is het nu eigenlijk? Het is geen kunstnagel en geen nagellak. Een kunstnagel is gemaakt van acryl, hard gel of polygel, en is mogelijk om de natuurlijke nagelz mee te verlengen. Gellak is een dunne gel en kun je de nagelz niet mee verlengen maar wel verstevigen. Gellak is een lak die alleen over de eigen nagellengte word aangebracht en verstevigd. Het zorgt ervoor dat de eigen nagelz veel minder snel zal scheuren of breken. Helemaal voorkomen gaat niet, wel is de kans vele malen kleiner. Ook is gellak een stuk dunner als een kunstnagel en voordeliger
Als u de nagelz tussen de behandelingen door te lang vind worden, kunt u zelf eenvoudig wat korter vijlen. Wel is het een behandeling die u zou moeten bijhouden of professioneel af laten halen. Het bijwerken zit rond de 2,5 en 3 weken gemiddeld. Dit verschilt erg per persoon en de nagelz van de persoon. 
Ook is het mogelijk om over de gellak heen te lakken met normale nagellak. De nagellak kunt u er daarna weer gewoon afhalen met aceton vrije nagellak remover. 

Kortom gellak is dus perfect voor de mensen die tot wel 3 weken lang mooie nagelz willen, maar niet de dikte en verlenging van kunstnagelz.